Alkmaar, 23 augustus 2014. Een nieuw seizoen met nieuwe openingstijden en activiteiten in en om de Kaasfabriek, het Fablab in Alkmaar, is begonnen. Honderd leerlingen techniek van het ROC uit Schagen zijn voor hun introductiedagen in de Kaasfabriek en HAL 25. De Kaasfabriek stelt ze voor de uitdaging om een Rube Goldberg Machine te maken, zoals de grote dominoshow, maar dan met allerlei andere materialen. Iedere groep werkt aan een beweging zoals kantelen, rollen, vallen, stuiteren, stoten, zwaaien, en schuiven. Ze kunnen materialen halen vanaf een grote stapel gebruikte dingen. Aan het einde van de dag ontstaat een lange machine die van begint tot eind beweegt.

In de Kaasfabriek draait om het om dromen, doen en delen. Het is de werkplaats waar je als individu of als groep aan de slag gaat om iets te maken. Je kan gebruik maken van de machines, zoals 3D-printers en de lasersnijder en van de kennis en ervaring van de makers die er rond lopen. De komende periode staan er veel workshops op het programma. Zaterdag 30 augustus is er de workshop ‘maak je eigen robot of muziekinstrument’ voor kinderen vanaf 10 jaar. Ieder kind gaat naar huis met een eigen 'drawdio' waar muziek uit komt. Ze leren solderen en dingen over programmeren terwijl ze lekker creatief bezig zijn.

De Kaasfabriek is ook open voor iedereen die zelf iets wil maken. Dit kan tijdens de open gratis inloop op donderdagavond en zaterdagmiddag. Iedere maand kan je de Basiscursus FabLab volgen. Ook tijdens Kunst tot de Nacht zijn de deuren open. En wil je zelf een 3D printer? In het weekend van 27 en 28 september staat de workshop ‘bouw je eigen 3D printer’ op het programma. Kortom, genoeg te doen en te beleven op de creatieve broedplaats bij HAL 25 in Overstad.

 

Pin It
Bekeken: 1079x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/