Alkmaar, 23 augustus 2014. Gemeente Alkmaar organiseert 29 augustus de grote en tweede finale Slimmere Zorg in TAQA Theater De Vest. Zes finalisten presenteren daar hun ideeën voor vernieuwing in zowel zorg- als ondersteuningstaken. Anjo van de Ven (OPA), wethouder Wmo en juryvoorzitter Slimmere Zorg maakt deze middag de winnaars bekend. De finalisten ontvangen (financiële) ondersteuning om van hun ideeën werkelijkheid te kunnen maken. Ook het publiek geeft zijn stem aan de eigen favoriet door een publieksprijs van € 5.000,- toe te kennen.

Slimmere Zorg is een initiatief van gemeente Alkmaar met de ambitie om ideeën te genereren en initiatieven te stimuleren die mensen veiliger en langer thuis laten wonen. De versterking van het eigen netwerk en de slimme inzet van technologie en domotica zijn hierbij belangrijke uitgangspunten. “Met behulp van Slimmere Zorg kunnen we in de toekomst met een beperkter budget nog steeds uitstekende zorg en ondersteuning bieden”, aldus wethouder Van de Ven.

Slimmere Zorg is binnen een jaar al uitgegroeid tot hét netwerk voor innovatieve voorzieningen in de regio. Het online platform heeft inmiddels meer dan 400 leden en er zijn meer dan 100 ideeën ingediend. Kenmerkend voor Slimmere Zorg is dat niet alleen zorgaanbieders, maar ook ICT-ondernemers, cliënten, buurtorganisaties, het bedrijfsleven, vrijwilligersorganisaties, mantelzorgers en ZZP’ers vertegenwoordigd zijn. 

Inmiddels zijn 12 initiatiefnemers door de jury genomineerd die momenteel hard werken aan de doorontwikkeling van hun idee. Soms zoeken zij daarbij de samenwerking met andere genomineerden. Uiteindelijk kiest de jury nog voor de finale uit dit dozijn de zes finalisten. Die finalisten presenteren 29 augustus van 13.00 tot 18.00 uur hun initiatieven tegenover jury en geïnteresseerden. 

Terwijl de jury zich beraad krijgt het publiek uitleg over de kracht van ‘crowdsourcing’ en ontmoet het partijen met uiteenlopende expertises. Verder is er ook aandacht voor vijf initiatiefnemers die van de jury een eervolle vermelding krijgen. 

Meer informatie over het project en over aanmelden voor de middag op de website van Slimmere Zorg

 

Pin It
Bekeken: 1183x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/