Alkmaar 25 augustus 2014. Artiance en de bibliotheek starten in het najaar met een gezamenlijk activiteitenprogramma onder de naam 'Dag en Dauw' culturele ochtenden op het cultuurplein. Speciaal hiervoor zal een 65+ programmateam samengesteld worden. De bijeenkomsten worden voor en door ouderen georganiseerd. Wie interesse heeft om mee te doen en zijn of haar kwaliteiten en ervaring wil delen, kan zich aanmelden voor het team.

Het idee is dat een groep inwoners van Alkmaar zelf ‘eigenaar’ wordt van een serie bijeenkomsten in Bibliotheek Kennemerwaard en Artiance, centrum voor de kunsten. Met Dag en Dauw willen bibliotheek en Artiance een netwerk van cultureel actief betrokken vijfenzestig-plussers opbouwen, die ambassadeur zijn voor cultuurparticipatie.

Alle leeftijdsgroepen mogen deelnemen aan de Dag en Dauw activiteiten. Het tijdstip in de ochtend stimuleert wel vooral de deelname van ouderen. De Dag en Dauw ochtenden vinden wekelijks plaats op dinsdagochtend tussen 10.00 en 11.30 uur in de periode tussen de herfst- en de kerstvakantie. Met het programmateam wordt er wekelijks een activiteit ingepland bij Artiance of bij de bibliotheek. De programmateamleden hebben zelf een actieve rol in voorbereiding, uitvoering en promotie van de activiteiten en worden hierbij professioneel begeleid door medewerkers van Artiance en de bibliotheek.

Bij de selectie van leden wordt gestreefd naar evenredige vertegenwoordiging van 65+ mannen en vrouwen en wordt gekeken of mensen zelf al een netwerk in de samenleving hebben. In de maand september vinden selectiegesprekken plaats. De kennismakingsbijeenkomst van het programmateam is op dinsdagochtend 30 september. 

Aanmelden kan voor 8 september. Graag met vermelding van naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, e-mailadres, geboortedatum en geslacht ook een motivatie. Meer informatie hierover op de websites van de bibliotheek en Artiance.

Pin It
Bekeken: 1927x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/