Alkmaar, 28 augustus 2014. Vanaf zaterdag 30 augustus kan het publiek naast de AZ tentoonstelling “Retteketet! AZ” ook een bezoek brengen aan de kleine tentoonstellingszaal in het museum. Hier staan voetbalhelden Brammetje Bond, Snelle Jelle, Koen Kampioen, Heksje Lilly, Floortje en Bobbi van uitgeverij Kluitman centraal. Ter ere van het 150-jarig bestaan van de Alkmaarse uitgeverij is een leuke expositie ingericht. Zondag 7 september wordt om 11:00 uur geproost met Uitgeverij Kluitman op de tentoonstelling. Schrijver Fred Diks is daarbij aanwezig.

Uitgeverij Kluitman (1864-2014) viert dit jaar feest; met activiteiten en tentoonstellingen door heel Nederland. Dik Trom, Pietje Bel, Kruimeltje en De Kameleon, wie heeft deze boeken niet gelezen of voorgelezen. In het Stedelijk Museum staan de komende maanden ‘100 jaar voetbalboeken’ van Kluitman centraal. Van het opvoedkundige boek van Chris van Abkoude ‘de voetbalclub’ uit 1913 en ‘Het groote sportboek voor jongens’ uit 1928 tot de pocketboeken over Joep uit ‘Rood-Wit wordt kampioen’ eind jaren ‘50.

De tentoonstelling is te zien tot en met 4 januari 2015. In de vakanties en op een paar middagen zullen hierbij leuke kinderactiviteiten georganiseerd worden. Op 15 oktober komt de schrijfster van Bobbi, Monica Maas naar het museum. Zij leest voor en signeert, en de kinderen kunnen knuffelen met Bobbi. Bestsellerauteur Fred Diks zal in de kerstvakantie staan. Hij is bekend van de voetbalboeken over Koen Kampioen, maar ook van de recentere boeken over Arjen Robben.

 

Pin It
Bekeken: 1484x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/