Heerhugowaard, 04 september 2014. Minister-president Rutte heeft woensdag 3 september het ROC Horizon College bezocht in het kader van de opening van het nieuwe studiejaar. Daar kreeg hij een rondleiding langs de verschillende mbo-opleidingen. Zo bezocht de minister-president de kappersopleiding, kreeg hij tekst en uitleg bij een les waar digitale leermiddelen worden gebruikt en vertelden bakkers in opleiding over hun talenten. Vervolgens ging Rutte naar de opleiding Motorvoertuigentechniek. De rondleiding werd afgesloten met een bezoek aan de vernieuwde leskeuken.

Tijdens de lunch, die verzorgd werd door studenten van de afdeling Horeca, ontmoette de minister-president onder andere studenten, docenten en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven. Na de lunch ging het programma verder in het atrium. De voorzitter College van Bestuur, John van de Langenberg en lid College van Bestuur, René van Schalkwijk, hielden ieder een toespraak. Daarna nam de minister-president het woord. In zijn speech refereerde hij onder meer aan de schoolloopbaan van de Mbo-uitblinker van het Horizon College, Marvin Zwart.

In zijn toespraak ging Mark Rutte ook in op het belang van roc’s zoals het Horizon College. "Talent bevindt zich niet alleen op de universiteit. Talent is er juist hier. Op het mbo. Van dat talent moet de samenleving profiteren. Zeker nu steeds meer mensen met pensioen gaan heeft onze economie de goed opgeleide vakmensen hard nodig".

De bijeenkomst werd afgesloten met een interactief gedeelte; studenten, medewerkers en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven konden vragen stellen aan de minister-president. Eén van de vragen was waarom hij minister-president wilde worden. "Ken je dat, dat je je kapot ergert aan hoe dingen in het land geregeld zijn? Nou, in de politiek kun je een hoop doen en veranderen"' antwoordde hij. "Maar je moet wel wat geduld hebben".

20140904 rutte roc 2

 

Pin It
Bekeken: 1121x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/