Alkmaar, 05 september 2014. AZ heeft donderdag het oefenduel met KV Mechelen gewonnen. In eigen stadion werd het, mede door twee doelpunten van Jeffrey Gouweleeuw, 2-1. De Alkmaarders speelden met een jeugdige ploeg, waarbij onder meer Djavan Anderson, Derrick Luckassen en Dabney Dos Santos hun opwachting maakten. Beide teams, met de shirtsponsor Afas Software, openden mat en creëerden weinig. De Belgen maakten in het eerste bedrijf nog de meeste aanspraak op een treffer, door de paal te raken. Een kopbal van Elm was zo’n beetje het enige wapenfeit van AZ. Na rust werd de wedstrijd iets aantrekkelijker, maar waren de beste kansen weer voor Mechelen. Toch was het de thuisploeg die na ruim een uur spelen op voorsprong kwam. Verdediger Jeffrey Gouweleeuw schoot een vrije trap onder de muur door tegen de touwen. In de 82e minuut verdubbelde Gouweleeuw de score vanuit een strafschop. Na een stevige Belgische overtreding ging de bal op de stip. Met het eindsignaal in zicht deed Mechelen nog iets terug. AZ-doelman Rochet zat met zijn gedachten al in de kleedkamer en verspeelde de bal knullig, waardoor Matthys de 2-1 eindstand liet noteren.