Heerhugowaard, 04 september 2014. Begin mei is de nieuwe fietsbrug over de N242-Westerweg in gebruik genomen. De 'Fietskrul', zoals de Fietsersbond Regio Alkmaar hem noemt, heeft nog geen officiële naam. Daarom vraagt gemeente Heerhugowaard inwoners maar ook omwonenden een naam te bedenken. De benoemingscommissie bestaat uit wethouders Monique Stam en Gido Oude Kotte. Zij kiezen de beste inzending. De bedenker van de beste naam, ziet deze terug als naambord op de brug en ontvangt een dinerbon voor twee.

Een naam opgeven kan via www.heerhugowaard.nl/fietsbrug onder vermelding van naam en e-mailadres. Dit kan tot en met maandag 22 september. De naam mag maximaal 14 tekens lang zijn. Een langere naam is slecht leesbaar en daarom niet praktisch. Na 1 oktober wordt de naam officieel onthuld. De exacte datum volgt later.

De nieuwe fietsbrug maakt deel uit van een tweetal vernieuwingen die Heerhugowaard makkelijker bereikbaar maken per fiets. De eerste is een fietstunnel op de kruising N242 – Zuidtangent. Deze zorgt ervoor dat fietsers makkelijk het Stadshart met Middenwaard kunnen bereiken. De nieuwe fietsbrug maakt het voor fietsers makkelijker om het station te bereiken wanneer ze uit Langedijk komen. Ook scholieren van het Horizon College hoeven nu de Zuidtangent niet meer over te steken. Dit zorgt voor een betere doorstroming en minder gevaarlijke situaties.

Bron foto: Fietsersbond Regio Alkmaar.

20140904 fietsbrug hhw

Pin It
Bekeken: 1390x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/