Alkmaar, 10 september 2014. In september start een economische samenwerking tussen de steden Weihai en Qingdao in China en Alkmaar. Ondernemend Alkmaar, Stichting Promotie Alkmaar (SPA) en de gemeente Alkmaar zijn de initiatiefnemers van de uitwisseling tussen Alkmaar en China. Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord en een aantal ondernemers sluiten zich hierbij aan. Ook andere ondernemers in de regio die belangstelling hebben voor een handelsrelatie met China kunnen gebruik maken van de diensten van mevrouw Du. Zij vertegenwoordigt Alkmaar in Weihai en Qingdao via de SPA.

Tijdens eerdere werkbezoeken van Ondernemend Alkmaar, SPA en vertegenwoordigers van het Alkmaars college zijn relaties met China opgebouwd. De reizen waren gericht op economische en toeristische samenwerking. Dit heeft geresulteerd in een overeenkomst met de stad Weihai voor een uitwisselingsprogramma met Alkmaar van een jaar. De eerste stappen zijn al gezet in het project ‘Cheese for China’. Touroperator Havi Travel en China-specialist voor toerisme en handel Holland Inc. hebben contacten met touroperators in China en promoten Alkmaar als vakantiebestemming.

Wethouder Peter de Baat (VVD): "Voor ondernemers in de regio Alkmaar is het interessant te onderzoeken welke samenwerkingsvormen er met China mogelijk zijn. Tijdens de werkbezoeken zijn duurzame contacten gelegd. Met de stad Weihai is afgesproken over en weer vertegenwoordigers te vestigen om de handelsrelatie te verstevigen. Bedrijven kunnen zo op een laagdrempelige wijze onderzoeken waar hun kansen liggen."

Ook wethouder Victor Kloos (OPA) van Economische Zaken is verheugd dat Alkmaar nu een eigen vertegenwoordiging in China heeft. “Mevrouw Du zal met ingang van nu de linking pin zijn tussen onze gemeente en de regio in China waarmee we in vriendschap verbonden zijn.”

Pin It
Bekeken: 1289x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/