Alkmaar, 11 september 2014. In de week van maandag 15 tot zondag 21 september rijden herkenbare Buurtauto’s Stop Woninginbraken met daarin preventieteams door Alkmaar. De teams bezoeken wijken waar veel wordt ingebroken. Daar gaan zij in gesprek met bewoners en geven gratis voorlichting over het beter beveiligen van hun woning en wat ze nog meer kunnen doen om de kans op een inbraak te verkleinen. De preventieadviseurs geven ook uitleg over hoe mensen verdachte situaties kunnen herkennen en melden.

Hoewel het aantal inbraken in de gemeente Alkmaar nog steeds daalt blijft een gezamenlijke aanpak van de overheid met hulp van burgers heel belangrijk. De buurtauto wordt daarom ingezet in wijken en buurten waar veel wordt ingebroken. Een 'hotspot' gerichte ingezet. Aandacht gaat uit naar het fenomeen herhaald of bijna herhaald slachtofferschap, waarbij de inbreker terugkomt op hetzelfde adres, dan wel in de directe omgeving daarvan.Tenminste 20% van de gevallen kent deze handelswijze. De inbreker kent onder andere de buurt, vluchtroutes en het type woningen. Mensen zijn zich hier vaak niet van bewust, terwijl het treffen van maatregelen hiertegen juist dan belangrijk is.

Om het aantal woninginbraken in de eenheid Noord-Holland terug te dringen, startten 38 gemeenten, politie en Openbaar Ministerie het project “Buurtauto Stop Woninginbraken”. Sinds 1 juli rijden er door de 38 gemeenten, waaronder Alkmaar, herkenbare Buurtauto’s Stop Woninginbraken met daarin preventieteams. Voor de uitvoering van het project worden preventieadviseurs van ISA Security ingezet.

Pin It
Bekeken: 943x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/