Alkmaar, 11 september 2014. Sinds de verbouwing van winkelcentrum De Mare is de lift bij Van Haren een hoofdpijnkwestie, vanwege de vele storingen en ook het gebrek aan bedieningsgemak. Diverse onderzoeken en overleggen met de VvE hebben nauwelijks verbetering opgeleverd. Naar aanleiding van een motie van de gemeenteraad hebben de wethouders Nagengast en Van de Ven nog een gesprek gehad met de VvE, maar aan die zijde bleek geen bereidheid te bestaan ook iets te doen vanwege hun financiële situatie. De organisatie heeft veel geïnvesteerd in De Mare en zit nu zonder ruimte in het budget.

Aangezien de gemeente de kwestie niet langer wil laten doorsudderen is een plan opgesteld voor een hellingbaan nabij de lift. Meteen wordt het fietspad opgehoogd. Dit moet in totaal € 130.000,- ex BTW gaan kosten, inclusief voorbereiding en toezicht op de veiligheid. Het plan wordt aan de raad voorgelegd ter goedkeuring. Ook de VvE heeft inspraak, want de hellingbaan ligt deels op terrein dat hier eigendom van is. Overigens is het nu zo dat een deel van de lift en het toegangsplateau (eigendom VvE) deels op gemeentegrond staan. De gemeente verwacht geen weerstand van de VvE. De Raad van Toezicht heeft mondeling al groen licht gegeven, wat de ledenraad ervan vindt wordt de komende maanden duidelijk.

Het voorstel is al wel ter informatie toegestuurd aan Van Haren als direct betrokkene. De route van de lift in het winkelcentrum loopt via de schoenwinkel.

 
Pin It
Bekeken: 1941x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/