Alkmaar, 08 oktober 2014. Afgelopen week is een 29-jarige man in zijn woonplaats Alkmaar aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een ontvoering, waaraan de politie op 31 augustus tussen Beerta en Nieuw Beerta succesvol een einde aan maakte met een arrestatieteam. Inmiddels zijn vijf verdachten aangehouden, waarvan vier Alkmaarders.

Donderdagavond 28 augustus kreeg de politie informatie over de ontvoering van een 51-jarige man uit Tilburg. Al snel bleek dat het om een uiterst serieuze zaak ging, waarbij losgeld geëist werd voor de vrijlating van het slachtoffer. Er werd een grootschalige recherche operatie gestart onder leiding van een officier van justitie van het arrondissement Zeeland-West-Brabant. Vanwege de veiligheid van het slachtoffer werd dit onderzoek in alle stilte uitgevoerd. Het spoor leidde naar Noord-Oost-Nederland.

Zondagmiddag 31 augustus kwam het tot een ontknoping toen een arrestatieteam op de weg tussen Beerta en Nieuw Beerta een einde maakte aan de ontvoering. De eenheid kwam in actie toen de gijzelnemers met hun slachtoffer in een auto reden. Twee verdachten (29 en 32) uit Alkmaar werden direct gearresteerd. Nadien volgde nog een derde aanhouding van een 41-jarige inwoner van Zaandam. Twee weken geleden werd een 28-jarige man uit Alkmaar aangehouden. Ook hij zit nog vast.

De vijfde verdachte wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Breda en zit nog vast. De politie houdt er rekening mee dat het mogelijk gaat om een financieel conflict in het criminele circuit. Het onderzoek gaat door en nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Pin It
Bekeken: 974x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/