Bergen, 08 oktober 2014. Het Sinterklaashuis in Bergen gaat op slot als de Zwarte Pieten in de toekomst een andere kleur krijgen. Dat meldt het NHD. Het is een onderwerp van stevige discussie, maar organisator Richard Proost heeft steun. Alle Sinterklaasverenigingen in de regio zijn tegen een niet donkere Piet en de politiek steunt hen. Pas als de donkere of zwarte Piet verboden wordt, zal de organisatie van het Sinterklaashuis meegeven. Voorlopig gaan op 19 november de deuren gewoon open bij het Hof in Bergen, met bruine Pieten.

Proost weet ook dat er weer vele aanmeldingen zullen zijn om mee te helpen als Piet. Ook in Oudorp vindt men het bederf van de feestvreugde van kinderen, die nog naïef zijn over discriminatiekwesties van volwassenen. Vanuit deze Sinterklaasvereniging is geestelijke Franklin Brigitha benaderd voor de rol van Zwarte Piet. Hij is donker, en vindt het juist geweldig. 

De discussie over discriminatie is een begrijpelijk maar ook opmerkelijk. Zwarte Piet zou van origine een page zijn, oftewel een jongetje dat opgeleid wordt tot schildknaap. Een goede positie met toekomst dus.

Pin It
Bekeken: 1317x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/