Alkmaar, 13 oktober 2014. Zondag 23 november staat Rob de Nijs met ‘Nieuwe Ruimte’ in De Vest. Decennia staat hij aan de top en hij kan terugvallen op een enorm repertoire aan prachtsongs. Waar andere artiesten dreigen te leunen op het vertrouwde, blijft Rob de Nijs in beweging. Dat is te horen op zijn meest recente albums, waarop De Nijs nieuwe wegen verkent. Zijn theatershows hebben dezelfde dynamiek. Naast het stevigere werk biedt De Nijs meer dan ooit ruimte aan kleine, akoestische arrangementen met zijn breed toepasbare stem.  

Vrijdag 10 oktober verscheen De Nijs' nieuwe album ‘Nieuwe Ruimte’. Voor de zanger representeert het album het gevoel van vrijheid dat hij al een paar jaar ervaart. Van de ene kant is het een echt Rob de Nijs-album, van de andere kant een combinatie van nieuwe stukken en bestaande nummers die een nieuw gedaante hebben gekregen. Onder andere Belinda Meuldijk schreef teksten, zoals vertalingen van nummers John Lennon en Jim Croce. Singer-songwriter Jan Rot tekende voor het titelnummer ‘Nieuwe Ruimte’. Hij toverde ‘Fire and Rain’ van James Taylor om tot ‘Vuur en As’ en deed hetzelfde met ‘She’ van Charles Aznavour. Hans Vermeulen (Sandy Coast) schreef ook twee nummers voor het album.

Rob over ‘Nieuwe Ruimte’: “Ik merk dat ik in artistiek opzicht meer durf. Nu mag er best een ruw randje aan mijn zang blijven zitten. Het geeft de songs extra diepgang. Ik laat ook veel meer ruimte in de muziek. Soberheid heeft extra zeggingskracht. Het heeft misschien lang geduurd voordat ik dit punt heb bereikt, maar ik ben blij met hoe goed ik nu in mijn vel zit.”

‘Nieuwe Ruimte’ is te zien op zondag 23 november om 19.30 uur. Toegangskaarten kunnen worden gereserveerd via de kassa en de website van De Vest.

Pin It
Bekeken: 1721x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/