Alkmaar, 14 oktober 2014. Van tevoren wisten de voetbaldames van Kolping Boys dat het lastig zou worden tegen t’Zand. Het team is gehandicapt door blessures en t'Zand is geen makkelijke tegenstander. In de eerste helft waren de verhoudingen nog goed, maar in de tweede helft kon Kolping niet meekomen. 't Zand won uiteindelijk met 2 - 6.

t’Zand was meteen na de aftrap scherp, maar werd niet echt gevaarlijk. Kolping kwam wel een aantal keren gevaarlijk voor het doel, maar alleen Lotte Smit wist haar kans te verzilveren. In de 9e minuut stond het al 1-0 voor de Oudorpers. Door slechte communicatie in de achterhoede wist t ‘Zand vijf minuten later de score gelijk te trekken. Amper bekomen kon 't Zand simpel profiteren van een slechte terugspeelbal. Kolping herpakte zich en ging vol in de aanval, maar verder dan wat kleine kansen kwam het niet. Totdat vlak voor rust Michelle Potter een vrije trap op het randje van de 16 meter mocht nemen en prachtig de bal rechts bovenin schoot voor de 2 - 2.

Na de rust stond een totaal ander Kolping Boys op het veld. Het kon geen duel winnen en was telkens een stapje te laat. t'Zand rook kansen en scoorde in de 50e minuut een makkelijke 2 - 3  en niet veel later 2 - 4 uit een goed uitgevoerde aanval. Kolping wisselde voor iets meer stootkracht, maar zonder effect. De bezoekers stoomden door naar 2 - 5 en 2 - 6 voordat het eindsignaal gegeven werd.

Komend weekend wordt niet gespeeld dus de dames van Kolping hebben een week extra de tijd voor herstel van blessures en strategisch overleg. Daarna staat Venray op het programma. Venray staat 11e van de 12 met een 4 punten uit 6 partijen, Kolping staat 9e met 4 uit 5 wedstrijden.