Alkmaar, 14 oktober 2014. De roze winkelroute in Alkmaar en Castricum ter ere van Wereldmeisjesdag op 11 oktober was een succes en kon op enthousiaste reacties rekenen van winkeliers en winkelend publiek. Het initiatief viel in de Week van de Opvoeding, waarbij van 6 tot 12 oktober 41 winkels in de binnenstad van Alkmaar roze kleurden, net als meerdere winkels bij Geesterduin in Castricum en acht vestigingen van de bibliotheek Kennemerwaard. Hiermee vroeg ontwikkelingsorganisatie Plan Nederland aandacht voor de achtergestelde positie van meisjes wereldwijd. 

Veel winkeliers reageerden enthousiast op het initiatief: “Hoe is het mogelijk dat hierdoor zoveel schooluitval voorkomt. Een mooie actie met een praktisch doel, natuurlijk doen we mee als we daardoor kunnen bijdragen”. Dit jaar werd campagne gevoerd voor meisjes in Uganda. Zij kunnen tijdens hun menstruatie niet naar school vanwege het ontbreken van goedkoop en duurzaam maandverband, goede sanitaire voorzieningen en kennis over menstruatie. De leerachterstand die ze daarmee oplopen leidt vaak tot schooluitval, ongeveer 20%.

De roze winkelroute is een initiatief van vrijwilligers door het hele land en werd, na een succesvolle eerste editie vorig jaar in Utrecht, dit jaar in Haarlem, Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Alkmaar, Castricum en Groningen georganiseerd. Het winkelend publiek kon de hele week in de deelnemende winkels terecht voor meer informatie over de campagne.

Door het woord SCHOLING naar 4333 te sms-en, kan voor € 5,- een meisje een jaar lang aan een set uitwasbaar maandverband, goede sanitaire- en watervoorzieningen op school en voorlichting geholpen worden.

Plan is een internationale kindgerichte ontwikkelingsorganisatie die zich al meer dan 75 jaar inzet om de levensomstandigheden van meisjes en jongens in ontwikkelingslanden te verbeteren. Plan werkt aan een wereld waarin meisjes en jongens dezelfde rechten en kansen krijgen, zodat alle kinderen zich volledig kunnen ontwikkelen. Plan doet dit door het uitvoeren van projecten in 50 ontwikkelingslanden. Meer informatie op de website van Plan Nederland

 

 

Pin It
Bekeken: 1313x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/