Alkmaar, 14 oktober 2014. Cabaretier Bart Melief werd op de middelbare school ernstig gepest vanwege zijn hazenlip. Over die periode maakte hij “Klappen voor Bart”: een humoristische, maar ook confronterende schoolvoorstelling over pesten en gepest worden. Vrijdag 10 oktober speelde hij de voorstelling voor leerlingen van het Murmellius Gymnasium in Alkmaar. De show maakte veel indruk op de aanwezigen.

De cabaretier speelt de schoolvoorstelling sinds twee jaar en heeft daar veel succes mee op middelbare scholen. Hij merkt dat zijn verhaal aankomt bij de leerlingen. “Omdat ik met humor en zelfspot mijn verhaal vertel, durven leerlingen naderhand ook makkelijker hun eigen ervaringen te delen. Natuurlijk heb ik niet de illusie dat iedereen op een school stopt met pesten als ik een voorstelling heb gespeeld: maar ik draag er zeker aan bij. Ik heb ervaring als slachtoffer en pester. Daardoor nemen leerlingen eerder iets van mij aan.”

Pieter uit klas 3d vond het een goede voorstelling met heftige voorbeelden: ongelofelijk als je bedenkt dat dit elke dag gebeurt op scholen. Ik vind het wel goed dat er op deze manier iets tegen pesten wordt gedaan”. Ook mevrouw Spijkers, docent Duits, is onder de indruk van de voorstelling: “Je kunt zien dat hij het zelf heeft meegemaakt. Het is geen simpel, ingestudeerd toneelstuk, maar het komt echt uit hemzelf."

“Klappen voor Bart” speelt op middelbare scholen door heel Nederland, van praktijkschool tot gymnasium. Meer op de website Klappen voor Bart, met daarop ook een trailer. 

20141014 klappenvoorbart

Pin It
Bekeken: 4083x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/