Alkmaar, 14 otober 2014 Huiselijk geweld en kindermishandeling zo veel mogelijk voorkomen en betere hulp voor slachtoffers en daders. Dat willen de negentien gemeenten in Noord-Holland Noord de komende jaren bereiken. De hoofdlijnen van hun aanpak hebben zij vastgelegd in een Regiovisie huiselijk geweld en kindermishandeling Noord-Holland Noord. 

Uit landelijke cijfers blijkt dat in Nederland ruim negen procent van de bevolking de afgelopen vijf jaar slachtoffer is geweest van huiselijk geweld. Vaak zijn daar ook kinderen bij betrokken, als slachtoffer of als getuige. De gemeenten brengen daarom meer samenhang aan in de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling.

Het accent ligt op preventie: door tijdig te signaleren en direct hulp te bieden kan escalatie van geweld in veel gevallen worden voorkomen. Professionals worden getraind in het signaleren van mogelijke risico’s en leren hoe zij moeten handelen. Als het nodig is weten zij hoe ze de juiste hulp kunnen inschakelen. De wijk- en gebiedsteams die de gemeenten momenteel ontwikkelen, spelen hierbij een belangrijke rol.

Er gaat extra aandacht zijn voor ouderenmishandeling, een vorm van huiselijk geweld die nu nog weinig zichtbaar is. Naar aanleiding van het actieplan van VWS, 'Ouderen in veilige handen', is door de centrumgemeenten Alkmaar/Hoorn en Den Helder een project gestart met als doel te komen tot een sluitende aanpak van ouderenmishandeling, die aansluit op de ontwikkelingen in de regio.

Meer informatie is te vinden op de site.

 

 

Pin It
Bekeken: 1283x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/