Alkmaar, 16 oktober 2014. Donderdag 13 november organiseert MEE Noordwest-Holland in Alkmaar, in samenwerking met de gemeente Alkmaar, een vrij toegankelijk kiezerscafé voor mensen met een licht verstandelijke beperking of moeilijk lerenden. Ook familie, vrienden of begeleiders zijn van harte welkom. Tijdens dit kiezerscafé worden de deelnemers op praktische en informatieve wijze voorbereid op de gemeenteraadsverkiezingen van 19 november. Het kiezerscafé wordt gehouden in Prinsenzaal van het stadhuis van Alkmaar.

Waarom een kiezerscafé? Nederland telt ongeveer 1.7 miljoen mensen boven de 18 jaar die moeilijk lerend zijn. Voor deze mensen is het vaak lastig om de partijprogramma’s te begrijpen, politieke debatten goed te volgen en tot een stemkeuze te komen. Het kiezerscafé wordt georganiseerd om hen bewust te maken van het belang om te stemmen.

De deelnemers wordt uit belang van stemmen uitgelegd, hoe de gemeenteraad werkt, waar men op kan stemmen en hoe dit te doen. Dit wordt onder andere uitgelegd met behulp van filmmateriaal, presentaties en een quiz.

Voor het programma van het kiezerscafé is meer informatie te vinden op website van MEE Noordwest-Holland onder 'stemjijook'. Ook kan men zich hier aanmelden. Voor alle deelnemers, maar ook voor diegenen die niet kunnen komen, is informatie over de verkiezingen en stemmen terug te vinden op de website Stemjijook,nu. Deelname aan het kiezerscafé is gratis.

Het kiezerscafé wordt gehouden in het stadhuis van Alkmaar, Prinsenzaal, Langestraat 97. De avond duurt van 19.00 tot 21.00 uur. Vanaf 18.45 uur is men welkom voor de koffie en thee.

Pin It
Bekeken: 1297x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/