Alkmaar, 16 oktober 2014. Na ruim een jaar van voorbereidingen, kan Stichting Paardenparade nu eindelijk zeggen: "Het is zover!" De Paardenparade kan beginnen. Het is een project dat in 2015 definitief gestalte krijgt. Een blijvende fiets- en autoroute door de regio Alkmaar, Bergen, Heiloo, Schermer en Graft-De Rijp die voert langs cultuurhistorische plekken, gemarkeerd door beelden van paarden die door professionele kunstenaars beschilderd zijn.

De locaties waar de paarden komen te staan, hebben een cultuurhistorische link met het onderwerp ‘paarden’. Bijvoorbeeld vanwege de paardentram, de directeur die altijd ter paard naar zijn werk kwam of vanwege de paardenmarkt.

De officiële start van de Paardenparade vindt plaats op vrijdag 31 oktober, van 12.45 tot 13.30 uur, bij Grandcafé Koekenbier. Wethouder cultuur van Alkmaar, Anjo van de Ven, zal de officiële kick-off verrichten. Daarna wordt gezamenlijk het glas geheven op de aftrap van de Paardenparade. Ook voor de inwendige mens wordt daarbij gezorgd.

Foto: website Paardenparade

20141016 paardenparade

Pin It
Bekeken: 2132x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/