Heerhugowaard, 21 oktober 2014. Na een reeks incidenten, zoals de op film vastgelegde mishandelingen, de rellen tussen jongeren in Huygenhoek en de steekpartij bij de Van Benthuizenlaan, heeft burgemeester Han ter Heegde een verklaring gepubliceerd. Hij benadrukt dat men nu niet het gevoel moet hebben dat Heerhugowaard ineens veel onveiliger geworden is. Han ter Heegde over de incidenten: "Deze zijn ernstig te betreuren", aldus Ter Heegde, "Ze kwamen ook nagenoeg tegelijkertijd. Ik leef zeer mee met de slachtoffers en hun families." 

De verschillende incidenten hebben volgens de politie een wisselende achtergrond. Ter Heegde beseft ze niet uit te kunnen bannen, maar hij wil er alles aan blijven doen, met goed jongerenbeleid, lik-op-stuk-behandeling, gebiedsverboden en dergelijke. De geweld- en inbraakcijfers laten in Heerhugowaard een daling zien en zijn we op gemiddeld niveau van Nederland.

De Waardse burgervader gaat specifiek in op de rellen van 14 oktober, waarvoor volgens hem niet 11 maar 13 jongeren opgepakt zijn. Hun ouders zijn door de politie bij de afhandeling betrokken. Er wordt nu meer gesurveilleerd en de wijkagent wordt benadrukt als aanspreekpunt. "Daarnaast zal ik als dat nodig is gebiedsverboden opleggen". Voor grootschalige acties heeft Ter Heegde de politie verzocht informatie te verspreiden zodat inwoners weten wat er aan de hand is als bijvoorbeeld de politiehelikopter rondvliegt.

Met betrekking tot de overvallen stelt burgemeester Ter Heegde dat de politie in twee gevallen verdachten heeft aangehouden. Ook wat dit soort incidenten betreft is de politie nu alerter. Er is ook meer mankracht ingezet op het recherchewerk.  "De overige incidenten staan geheel los van elkaar, zoals bijvoorbeeld een conflict in een winkel en een afrekening in het crimineel milieu. In één geval is de verdachte aangehouden." 

Pin It
Bekeken: 1340x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/