Heiloo, 21 oktober 2014. Al om 7.30 uur betrad Dyon Baars (12 jaar, Egmond aan de Hoef) als eerste het schoolgebouw. Een beetje geïmponeerd kijkt de brugklasser om zich heen in de grote hal met die mooie tribunetrap, maar vestigingsdirecteur Dick Ramler ontfermt zich direct over hem: "Dag Dyon, je bent de aller-, allereerste leerling van deze school die hier binnenstapt, realiseer je je dat wel? Dit is echt een historisch moment, vind je ook niet?"

Het regent buiten pijpenstelen, maar als snel wordt - veel vroeger dan gebruikelijk - Dyon's voorbeeld gevolgd. "Allemaal goed voeten vegen!" wordt er tegen de druipnatte brugklassers gezegd. De centrale hal vult zich al snel met vele tientallen leerlingen: "Waar kan ik mijn jas laten? Zijn er kluisjes? Ik wist eigenlijk helemaal niet waar ik moest zijn. Waar heb jij je fiets neergezet? Weet iemand waar de wc is?" Deze en nog veel meer vragen werden op de aanwezige docenten afgevuurd, maar stipt om 8.15 uur nam dhr. Ramler het woord.

Het wordt snel stil in de hal en de leerlingen luisteren aandachtig naar wat de trotse directeur. Het duurt dan niet lang of ze mogen met hun mentor naar het klaslokaal, om daar uitleg te krijgen over hoe het er in dit mooie nieuwe gebouw aan toe gaat. Natuurlijk ook om samen de school te gaan ontdekken, rond te lopen en te zien waar die kluisjes dan staan. En daarna om te gaan pauzeren in die prachtige lichte hal.

Het zal nog wel even zoeken blijven de eerste dagen, maar de eerste geluiden van de leerlingen zijn zeer positief: "Goh, wat is het hier mooi! Het is ook nog heel erg schoon! Oh cool, er is een lift! Mogen we op die trap zitten? De gymzaal is vet!" Het wordt een mooi schooljaar daar in Heiloo.

Pin It
Bekeken: 1555x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/