Alkmaar, 24 oktober 2014. Hoe een Antwerpse met een Egmondse visser trouwde en een Duitse onderzeeboot in Alkmaar terecht kwam. Archivaris Harry de Raad vertelt er zaterdag 1 november over tijdens zijn lezing over de Eerste Wereldoorlog in en rond Alkmaar. Wat merkte men in het dagelijkse leven van de oorlog? Nederland was neutraal, maar de bevolking leed wel degelijk.

Het Regionaal Archief Alkmaar verzorgt elke eerste zaterdag van de maand een themalezing naast de reguliere openstelling van de studiezaal. Dit keer staat de Eerste Wereldoorlog centraal en hoe dit het dagelijks leven beïnvloedde. De verhalen worden rijk geïllustreerd aan de hand van originele archiefstukken en foto’s uit de archieven en collecties van het Regionaal Archief Alkmaar. Een afsluitende rondleiding leidt door het depotgebouw waar deze mooie stukken met betrekking tot de Eerste Wereldoorlog opgesteld liggen. De lezing met afsluitend bezoek aan het depot start om 10.30 uur en eindigt om circa 12 uur. Aanmelding voor deze gratis activiteit is niet nodig.

Het Regionaal Archief Alkmaar is iedere eerste zaterdag van de maand geopend. Bezoekers kunnen een themabijeenkomst bezoeken of in de studiezaal kosteloos onderzoek doen in de archieven en collecties. Let op: de studiezaal is open van 10:00 tot 14:00 uur; de lezing duurt van 10.30 tot circa 12:00 uur. Het Regionaal Archief is gelegen aan de Bergerweg 1 in Alkmaar.

Pin It
Bekeken: 1467x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/