Alkmaar, 27 oktober 2014. Vrijdag 24 oktober was sporthal de Hoornse Vaart het toneel voor de huldiging van de sportkampioenen van Alkmaar, Graft-de Rijp en Schermer. Koen Verweij, Olympisch schaatskampioen op de ploegenachtervolging, ontving de Pannekeet prijs en werd zo tot Alkmaars sporter van het jaar gekroond. Bij de vrouwen ging de eer naar de in West-Graftdijk woonachtige marathonschaatsster Mariska Huisman.

Elk jaar zet Alkmaar Sportstad haar kampioenen in het zonnetje. Dit jaar werd het evenement door Alkmaar Sport georganiseerd in de tot showarena omgetoverde Hoornse Vaart. Naast de huldigingen werd ook aandacht besteed aan de Regionale Trainingscentra die Alkmaar rijk is en de deelnemers van de International Children’s Games in Australië. De presentatie was in handen van de gedreven Michael Bunink en avond werd muzikaal omlijst door enkele finalisten van Alkmaars Talent.

Dat schaatser Koen Verweij bij de mannen zou winnen zal niemand verrassen, gezien zijn imposante cv van het afgelopen seizoen. Mariska Huisman was 1e op het open NK in Oostenrijk op de Weissensee, en 1e in zowel het eindklassement KPN Grand Prix als de KPN marathon cup. De heren van Jong Holland werden verrassend Sportploeg van Alkmaar, met hun winst in de competitie zaterdag 3e klasse. Phuong Nguyen wist als coach met AFC’34 te promoveren naar de hoofdklasse en werd Alkmaars Coach van het Jaar.

Maar er waren nog meer huldigingen. Kevin Wester won op de Special Olympics twee keer goud en een keer zilver en werd Aangepast Sporter van het Jaar. Hij pakte meteen de kans om zich dichtbij de charmante paralympiër Chantal Molenkamp te manoeuvreren, tot groot vermaak van het publiek. De basketbaldames van Derba uit de Rijp kregen de aanmoedigingsprijs als Talentploeg. Bij de sporttalenten waren Niamh Slattery (trampolinespringen), Rik Taam (atletiek, meerkamp) en Réka Léczi (synchroonzwemmen) genomineerd, waarna Réka werd uitgeroepen tot Sporttalent van het jaar. En dan was er nog voetbalscheids Shona Shukrula, die namens de scheidsrechtersvereniging Alkmaar een aanmoedigingsprijs in ontvangst mocht nemen, vanwege het project ‘samen voetballen in Alkmaar’.

Pin It
Bekeken: 1365x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/