Alkmaar, 27 oktober 2014. Na ruim twee uur in de bus was Kolping uiterst gemotiveerd om met drie punten terug naar Oudorp te komen, iets dat dit seizoen pas één keer lukte. Maar het mocht niet zo zijn. Thuisploeg FC Venray scoorde, terwijl Kolping het maar niet kon afmaken. Uiteindelijk werd het 3-1 en zakte Dames 1 van Kolping Boys van 9 naar 10 in de competitiestand.

De dames van Kolping hadden vrijwel meteen de schrik te pakken vanwege een bal op de lat. De wedstrijd ging verder met kansen voor Kolping, met twee schoten van Milenca van Ee die maar net mis gingen. Venray was gevaarlijk met haar snelle buitenspeelsters en in de 19e minuut was de 1-0 een feit. De Oudorpers zetten door en creëerden zeer mooie kansen maar de paal, de lat en de goede keepster van Venray gooiden roet in het eten. Vlak voor de rust viel de 2-0 op een vreemde manier en leek een 2e zege dit seizoen ver weg.

In de betere tweede helft was Venray minder dreigend, en Kolping kreeg onder andere via Lotte Smit een aantal geweldige kansen maar een boogbal werd met de vingertoppen van de keepster gekeerd en een harde schuiver met de voet. Suzanne Deckers kraakte ook nog de bovenlat en Van Ee trof weer de scherpe keepster. Venray wist niet echt gevaarlijk meer te worden tot de 65e minuut, maar een goed uitgevoerde counter was wel raak. Kolping zette door en het was Lotte Smit die in de 85e minuut de 3-1 wist te maken om de eer te redden.

Het was duidelijk voor Kolping: beter spelen is minder belangrijk dan doelpunten maken. Op 2 november spelen de dames thuis tegen hekkensluiter Someren 1, wellicht een goede tegenstander om dit in de praktijk te brengen en het tij te keren.