Alkmaar, 06 november 2014. Stichting Top Events regio Alkmaar (STERA) is volop bezig met de organisatie van de International Children’s Games 2015 (ICG). Inmiddels staan 72 steden ingeschreven voor de Alkmaarse Spelen van 24 t/m 29 juni 2015. Zo komen er vanuit onder andere Bangkok, Nairobi, Osaka, Florence en Los Angeles jonge atleten naar onze stad om deel te nemen aan dit fantastische evenement.

STERA schreef enige tijd geleden een wedstrijd uit om de twee mascottes die de ICG 2015 kent, een naam te geven. De organisatie was verrast over de vele reacties die zij ontving en heeft genoten van de creativiteit van Alkmaarders. Uiteindelijk heeft STERA gekozen voor twee namen die internationaal klinken, maar toch een binding hebben met regio Alkmaar: VICGO en VICGA.

Het eerste gedeelte van hun naam, VIC, staat voor een stukje Alkmaarse historie: Van Alkmaar de Victorie!, de Alkmaarse overwinning op de Spanjaarden op 8 oktober 1573. Het middelste gedeelte van beide namen, ICG spreekt voor zich. Als laatste representeren de letters ‘GO’ en ‘GA’ het sportieve element van de mascottes. De mascottes moedigen de atleten aan: Go Go! (Engels) Ga Ga! (Nederlands).

Bedenker van deze twee leuke, vlotte namen is Diana de Geus. Zij wint hiermee een VIP-arrangement voor twee personen voor de openingsceremonie van de ICG op donderdagavond 25 juni 2015. STERA wil iedereen bedanken die mee heeft gedaan aan deze naam-competitie.

Meer informatie op de website van de ICG Alkmaar 2015.

 

Pin It
Bekeken: 1028x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/