Alkmaar, 06 november 2014. De gemeente Alkmaar stuurt een zienswijze aan de provincie Noord-Holland op de structuurvisie Wind op Land die voorziet in het realiseren van windturbines. De provincie heeft in de regio Alkmaar een tweetal gebieden aangewezen; ten noorden van Alkmaar langs de N245, ter hoogte van recreatieschap Geestmerambacht en op bedrijventerrein Boekelermeer. De gemeente wil op de eerste locatie géén windturbines en op de tweede locatie alleen indien de begrenzing wordt aangepast. Daarnaast is de gemeente van mening dat de afstand van 500 meter tot woningen niet in alle omstandigheden voldoende is.

De gemeente Alkmaar geeft aan dat de nu gekozen begrenzing van het gebied ervoor zorgt dat het volstrekt onmogelijk en onwenselijk is om binnen het zuidelijk deel van dit gebied (het gebied ten zuiden van recreatiegebied Geestmerambacht) windturbines te realiseren. Daarnaast is het plaatsen van windturbines direct naast een druk bezocht recreatiegebied volgens het stadsbestuur geen goed idee. De gemeente verzoekt de provincie met klem de hele begrenzing van deze locatie te laten vervallen en uit de structuurvisie te halen.

Het aangewezen gebied op het bedrijventerrein Boekelermeer valt voor een deel over de woonwijk Overdie. Dit is voor de gemeente Alkmaar volstrekt onacceptabel. Wanneer het gebied wordt verschoven zijn er wellicht mogelijkheden voor het toevoegen van één of twee windturbines, stelt het, maar alleen als dit niet leidt tot overlast voor woningen in de directe omgeving. De woongebieden dienen op ten minste 500 meter van de begrenzing te liggen. De gemeente verzoekt ook hier de provincie de begrenzing aan te passen.

De provincie gebruikt een afstand tot woningen van 500 meter. De gemeente heeft echter de ervaring dat windturbines zelfs op meer dan 1000 meter nog overlast kunnen veroorzaken. Daarom vraagt dhet zich af of 500 meter wel voldoende is. Wanneer overlastgevende turbines worden vervangen door nieuwe turbines die net ook overlast veroorzaken schiet het provinciale beleid zijn doel voorbij, aldus het stadsbestuur.

Pin It
Bekeken: 1164x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/