Alkmaar, 07 november 2014. Het college van B&W in Alkmaar heeft ingestemd het Pleegzorgfonds van de provincie Noord-Holland over te nemen. Het is onderdeel van het overnemen van de Jeugdhulp door de gemeenten. Pleegouders die extra kosten maken voor hun pleegkind konden tot nu toe terecht bij het Nationaal Fonds Kinderhulp voor een financiële bijdrage, bijvoorbeeld voor kosten aan medicijnen, orthodontie en kinderopvang. De provincie Noord-Holland stortte jaarlijks geld in dit fonds. Nu neemt de gemeente Alkmaar dit over voor haar inwoners.

Mirjam Hamberg, wethouder Jeugd: “Het college hecht veel waarde aan pleegzorg, omdat opgroeien in een gezin beter is voor een kind dan wanneer het bijvoorbeeld in een instelling wordt geplaatst. Het fonds neemt een financiële drempel weg voor potentiële pleegouders.”

De gemeenten in Noord-Holland zullen in de loop van volgend jaar besluiten hoe het na 2015 verder moet met het pleegzorgfonds.

Pin It
Bekeken: 1216x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/