Alkmaar, 07 november 2014. Arie Slob, fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Tweede Kamer, bezocht woensdag Alkmaar. Slob sprak met betrokken inwoners en deskundigen uit de zorg om te horen hoe de overdracht van de zorgtaken van het rijk naar de gemeente verloopt. Annet Boersma, lijsttrekker ChristenUnie Alkmaar: “Goed om te horen dat knelpunten serieus worden genomen in Den Haag. ChristenUnie staat voor een passend aanbod voor mensen die zorg nodig hebben.”

ChristenUnie doet mee aan de herindelingsverkiezingen op 19 november in de fusiegemeente Alkmaar (lijst 12). Lijsttrekker Annet Boersma heeft de zorg als speerpunt gemaakt. “Straks krijgen wij de verantwoordelijkheid over de zorg in onze nieuwe gemeente Alkmaar. De zorg heeft een hoog niveau, maar is ook heel kostbaar geworden. Daarom moeten we anders denken: als familie en buren moeten we meer naar elkaar omzien. Voor iedereen die in Alkmaar zorg nodig heeft, moet er een passend aanbod zijn.”

In restaurant Het Gulden Vlies kwam de landelijk partijleider van de ChristenUnie vooral om te luisteren naar de zorgen rondom de overdracht van de zorgtaken. Slob: “Goed om hier in Alkmaar knelpunten te horen van mensen die in de zorg werken of die zelf zorg nodig hebben. Wij hebben korte lijnen binnen de ChristenUnie, we houden goed contact met de ChristenUnie in Alkmaar. Zo houden wij de vinger aan de pols.”

De ChristenUnie in de Tweede Kamer maakt zich sterk om de overdracht van zorgtaken naar de gemeente zorgvuldig te laten verlopen. Slob: “Op aandringen van de ChristenUnie heeft het kabinet bijvoorbeeld extra geld beschikbaar gesteld voor het behoud van de dagbesteding en de huishoudelijke hulp. Dat maakt het mogelijk dat mensen langer thuis wonen.”

20141107 Christenunie Arie Slob

Pin It
Bekeken: 1164x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/