Alkmaar, 11 november 2014. De dames van Kolping Boys verkeren in zwaar weer. Na winst in de eerste wedstrijd wist het team slechts één puntje te verzamelen in zes wedstrijden. Dit had ook wel te maken met blessures en doelpunten die uitbleven ondanks goed spel. Hoog tijd dus voor een ommekeer, maar op de ochtend van vertrek richting het Gelderse Wehl kwamen twee ziekmeldingen binnen en toen waren er nog maar twaalf. In een zware strijd tegen middenmoter FC Gelre heeft Kolping toch de winst binnen kunnen slepen met 0-1.

Meteen vanaf het begin was er strijd, waarin FC Gelre iets in het voordeel was en iets gevaarlijker. De wedstrijd werd vooral op het middenveld gespeeld. Kolping Boys kroop door het oog van de naald toen het doel even een schietschijf leek, maar Gelre kreeg de bal er niet in. De Oudorpse formatie kon niet echt gevaarlijk worden, behalve tijdens twee aanvallen waarbij Milenca van Ee en Lotte Smit voorlangs schoten. Voor rust moest Roxy Klaver van Kolping nog even echt aan de bak om een gevaarlijk afstandsschot over te tikken.

In de tweede helft stelde FC Gelre zich aanvallend op en was regelmatig gevaarlijk voor het doel, maar het was ook slordig in de afronding. Het was even spannend toen Gelre wist te scoren, maar de scheidsrechter zag het buitenspel. De aanvalsdrang gaf de Kolping spitsen meer ruimte en dit zorgde ervoor dat Milenca van Ee wél juist wist te scoren. Met 0-1 werd de wedstrijd afgesloten en zo stijgen de dames van Kolping Boys stijgen twee plekjes in de competitiestand van de hoofdklasse.