Alkmaar, 11 november 2014. Deze week rijden tot vrijdag 14 november rijden herkenbare Buurtauto’s Stop Woninginbraken met daarin preventieteams door Alkmaar. De teams bezoeken wijken waar veel wordt ingebroken. Daar gaan zij in gesprek met bewoners en geven gratis voorlichting over betere beveiliging van huizen en wat men nog meer kan doen om de kans op inbraken te verkleinen. De preventieadviseurs geven ook uitleg over hoe mensen verdachte situaties kunnen herkennen en melden.

Hoewel het aantal inbraken in de Alkmaar nog steeds daalt, blijft een gezamenlijke aanpak van de overheid met hulp van burgers belangrijk. De buurtauto wordt daarom ingezet in wijken en buurten waar veel wordt ingebroken. Aandacht gaat uit naar het feit dat inbrekers terugkomen op hetzelfde adres, dan wel in de directe omgeving. De inbreker kent onder de buurt, vluchtroutes en het type woningen. Tenminste 20% van de slachtoffers van een woninginbraak heeft te maken met (bijna) herhaald slachtofferschap.

Het project buurtauto is één van de initiatieven die de veiligheidspartners in de eenheid Noord-Holland ondernemen in hun gezamenlijke strijd tegen woninginbraken. Vanaf 1 juli rijden er door de 38 gemeenten van de politie Eenheid Noord-Holland herkenbare Buurtauto’s Stop Woninginbraken en dus ook in Alkmaar. Voor de uitvoering van het project worden preventieadviseurs van ISA Security ingezet.

Pin It
Bekeken: 1322x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/