Alkmaar, 11 november 2014. Zaterdag is de landelijke Nationale Schaatsdag gehouden. Kunstijsbaan de Meent in Alkmaar had speciaal hiervoor diverse activiteiten georganiseerd op de ijsbaan. De kinderen kregen bij binnenkomst een stempelkaart waarmee zij spelonderdelen op de ijsbaan af konden gaan. Ze werden begeleid door de schaatsinstructeurs van schaatsschool In Balans, die ook gratis proeflessen verzorgden. Aan het eind van de dag hadden bijna 100 kinderen hun geheel ingevulde stempelkaart bij de kassa ingeruild voor een goed gevulde goody-bag.

De Nationale Schaatsdag is inmiddels een jaarlijks terugkerend fenomeen. Voor een laag bedrag kan men dan online een toegangskaartje voor een volwassene en twee kinderen kopen om het schaatsseizoen te promoten. Zij het nog niet buiten, maar op de kunstijsbanen. Kinderen kregen een stempelkaart waarmee zij onderdelen als ‘sneeuwbal gooien’, ‘precisie curl’ en ‘ijshockey sjoelen’ af konden gaan. Gedurende de middag begaf ook de mascotte van Alkmaar Sport, Freddy Fit, zich nog even op het ijs. "Een leeuw om mee te knuffelen, selfies mee te maken of om sneeuwballen naar te gooien", aldus de omroeper van IJsbaan de Meent.

De kinderen die aan het eind van de middag hun stempelkaart vol hadden konden bij de kassa een goody-bag ophalen. Deze was onder andere gevuld met een mini Freddy Fit van Alkmaar Sport, een bidon van Sportshop Slikker en een skipas houder van Schaatsschool In Balans. Een recordaantal van bijna 100 kinderen wisten het gehele parcours te voltooien.

Voor meer leuke schaatsactiviteiten, ga naar de website van Ijsbaan De Meent.

20141111 nationale schaatsdag

Pin It
Bekeken: 1012x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/