Alkmaar, 11 november 2014. Woensdag brengt PvdA-Staatssecretaris voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport Martin van Rijn een bezoek aan Alkmaar. In de Theaterzaal van Unieke Zaken gaat hij in gesprek met Alkmaarders over de veranderingen in de zorg.

Gemeenten worden verantwoordelijk voor jeugdzorg, werk en inkomen en ondersteuning thuis aan langdurig zieken en ouderen. Een deel van deze taken hebben zij al, een deel nemen zij in 2015 over van de Rijksoverheid. De afgelopen maanden hebben de gemeenten gebruikt om de lokale regelgeving op orde te krijgen. Vanaf januari moet blijken hoe deze uitpakt in de praktijk. Deze veranderingen brengen ook onzekerheid. Van belang is dat passende ondersteuning wordt geboden die recht doet aan de verschillen tussen mensen, waarbij niemand tussen wal en schip valt.

De PvdA Alkmaar ziet de veranderingen in de zorg als één van de hoofdthema’s voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 november. De fractie staat achter de overdracht van de taken. Gemeenten zitten het dichtst bij de inwoners en kunnen deze zorg effectiever, met minder bureaucratie en goedkoper leveren. De PvdA in Alkmaar heeft aangegeven dat er voor zorg altijd geld vrij moet worden gemaakt binnen de gemeentebegroting. 

De bijeenkomst met de Staatssecretaris begint om 19.00 uur en eindigt uiterlijk om 21.00 uur. De zaal aan de Pettemerstraat 35/37 is open om 18.30 uur. Voormalig PvdA-wethouder Gert-Jan Leerink leidt de avond. Het gehele bezoek van de Staatssecretaris is voor iedereen vrij toegankelijk.

 

Pin It
Bekeken: 1205x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/