Alkmaar/Sassenheim, 17 november 2014. In de kwartfinale voor de nationale beker moest de Alkmaarse Rugby Club zondag aantreden tegen de Rugby Club de Bassets uit Sassenheim. De Alkmaarse mannen ging kansloos met 105-5 ten onder tegen de koploper uit de eerste klasse. Alkmaar vertrok al met 1 man te kort uit Alkmaar en toen ook al snel Jasper Pauw uitviel na een ongelukkige botsing was er geen houden meer aan.

Aanvankelijk kon Alkmaar redelijk tegenstand bieden, al kwam Bassets niet lang na de start voor dankzij een succesvolle push. Niet veel later werd een gaatje in de Alkmaarse verdediging op de driekwart lijn geboord. Dit kunststukje werd halverwege de eerste helft nog eens herhaald: 17-0. Daarna viel Jasper Pauw geblesseerd uit en was het hek van de dam. Bij de rust was het al 53-0.

In de tweede helft ging het niet veel beter. Pas met een stand van 93-0 kon Alkmaar wat terug doen. De scheidsrechter kende een strafschop toe aan Alkmaar en aanvoerder Kristian Boogert besloot op de palen te schieten, maar zijn schot ging net naast. Een volgende try van de Bassets bracht de score net onder de honderd met 98-0. Alkmaar bleef evengoed vechten en namen zowaar het initiatief over. Het zette druk en kwamen tot vlak voor de goal-lijn van de Bassets. De tegenstander trok aan de noodrem met als gevolg een strafschop. De scherpe Nanko Molenaar nam de bal snel en wist een try te scoren om de nul bij Alkmaar weg te nemen. In de slotfase wisten de Bassets nog een keer te scoren. De eindstand werd zo 105-5.