Heiloo, 17 november 2014. Het spiksplinternieuwe schoolgebouw van PCC Heiloo is al een paar weken in gebruik, maar het werd vrijdag dan toch echt officieel in gebruik genomen door burgemeester Hans Romeyn. Vanaf 14.30 uur vonden 120 genodigden hun weg naar de school aan De Dors in Heiloo, waar ze welkom werden geheten door vestigingsdirecteur Dick Ramler. Iedereen die nieuwsgierig is naar het nieuwe schoolgebouw aan de Dors 2, is van harte welkom tijdens het Feestelijk Open Huis op dinsdag 18 november van 19.00-21.00 uur.

De middag werd ingeleid door spreker en wetenschappelijk schrijver Niko Roorda met het thema ‘Duurzame ontwikkeling: de cruciale rol van de leerkracht en docent’. Deze lezing was met name voor docenten zo interessant, omdat werd ingegaan op de vele mogelijkheden om het thema duurzaamheid te vervlechten in de eigen onderwijspraktijk.

Ton Heijnen, voorzitter van het college van bestuur van het Petrus Canisius College, ging onder meer in op de betekenis van het duurzame en hypermoderne schoolgebouw, als de plek waar leerlingen worden opgeleid voor een wereld en voor beroepen die nu nog niet bestaan, waarin ze technieken zullen gebruiken die nu nog niet zijn ontwikkeld. Aannemer Arjan Putter verraste vestigingsdirecteur Ramler met een mooi geschenk; de bouwers zullen de naam van de school nog aanbrengen op de gevel.

Heilooër burgemeester Romeyn verrichtte - na onder meer te zijn ingegaan op het belang van de school voor de gemeente - tenslotte de officiële opening door een rood lint door te knippen, dat halverwege de nu al bij leerlingen zo populaire tribunetrap was gespannen. Daarmee gaf hij tevens het sein aan alle genodigden om het schoolgebouw zelf te gaan verkennen.

20141117 opening pcc heiloo

Pin It
Bekeken: 1446x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/