Alkmaar, 20 november 2014. Tussen maandag 24 en vrijdag 28 november is de Zeswielenbrug afgesloten voor alle verkeer, met uitzondering van fietsers en voetgangers. Vanaf 29 november is de brug alleen beschikbaar voor auto's en dergelijke richting de stad. Deze afsluiting is noodzakelijk om de aansluiting te maken tussen de nieuwe oeverconstructie langs de Hoornse vaart en de bestaande constructie van de Zeswielenbrug. Uiteraard blijven alle woningen aan de Zeswielen voor hulpdiensten bereikbaar. Als alles volgens planning verloopt, zijn de werkzaamheden op vrijdag 19 december afgerond.

Fietsers, brom- en snorfietsers die over de Zeswielenbrug willen rijden van en naar de Rekerdijk worden tijdens de werkuren door verkeersgeleiders over het werk geleid. De Zeswielen zelf is niet beschikbaar voor doorgaand fiets- en bromverkeer dus men moet omrijden via de Molenkade en de Arie Berkhoutbrug. Bestemmingsverkeer kan over het voetpad fietsen of brommen.

Auto's en dergelijke kunnen vanaf 29 november alleen richting de stad de brug over. Verkeer de stad uit wordt omgeleid via Overstad.

De bussen Connexxion, lijn 3 en 4 gaan gebruik maken van een omleidingsroute over Overstad (i.p.v. via de Zeswielen). De bussen rijden dan via de Frieseweg over de Koedijkerstraat, de Noorderkade over de Drechterwaard alwaar ze daar hun oorspronkelijke route vervolgen. Daarbij worden de halteplaatsen van de Zeswielen verplaatst naar de Frieseweg en de Koedijkerstraat. Meer informatie op de website van Connexxion.

De gemeente Alkmaar doet er alles aan om de overlast van de werkzaamheden te beperken. Meer informatie op de gemeentewebsite onder het kopje ‘Werk in uitvoering’.

Pin It
Bekeken: 1895x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/