Alkmaar, 20 november 2014. In de collegevergadering van dinsdag 18 november hebben burgemeester en wethouders besloten om het splitsen van woningen in meerdere woonruimtes aan beter meetbare criteria te toetsen. Met de aanvulling op het bestemmingsplan wordt het woon- en leefklimaat bij splitsen van panden beter gewaarborgd. Aanleiding is het bouwplan van een ontwikkelaar om twee panden te splitsen in zes appartementen in de Spoorbuurt.

Gekozen wordt voor een nieuwe beleidsregel waaraan getoetst moet worden bij aanvragen tot splitsing. In deze beleidsregel is een minimale oppervlaktemaat voor te splitsen woningen vastgelegd. Om de minimale oppervlaktemaat te bepalen, worden woningen in drie groepen verdeeld: grondgebonden woningen, woningen boven winkels en grootschalige panden. Ook mag de parkeerdruk in de directe omgeving niet onevenredig worden vergroot. Daarnaast dient de stedenbouwkundige kwaliteit en beeldkwaliteit van de naaste omgeving gewaarborgd te worden. Alleen als voldaan wordt aan deze eisen is woningsplitsing mogelijk.

De criteria zijn een aanscherping op de regels uit de bestemmingsplannen. De overige gestelde voorwaarden in de bestemmingsplannen, blijven gelden.

 

Pin It
Bekeken: 1282x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/