Alkmaar, 20 november 2014. In de Prinsenzaal in het Stadhuis van Alkmaar tekenden vertegenwoordigers van de gemeente Alkmaar, de Stichting Top Events regio Alkmaar (STERA) en de International Children’s Games (ICG) dinsdagmiddag de ‘Host City Agreement’. In juni 2015 zal Alkmaar gaststad zijn voor dit grootse jeugdsportevenement. Vanuit tientallen landen komen dan honderden jongeren bijeen om in de geest van de Olympische gedachte met en tegen elkaar te sporten.

Nog 219 dagen aftellen tot de grote openingsceremonie van de ICG 2015 in Alkmaar. Het lijkt nog ver weg, maar achter de schermen zijn de voorbereidingen in volle gang. De vernieuwde website staat live, de online module waarin de steden zich kunnen registreren is gelanceerd en het ‘Olympisch Dorp’ krijgt in concept langzaam gestalte.

Burgemeester Bruinooge, voorzitter van de STERA Gijs Schot en ICG-voorzitter Torsten Rasch spraken alle aanwezigen toe over de tradities van de ICG en de Alkmaarse versie van dit grootse evenement. Vervolgens las Richard Smith, secretaris van de ICG, de overeenkomst voor. Na het zetten van de handtekening door de drie partijen werd het glas geheven met alle aanwezigen om dit bijzondere moment te vieren en om het startsein te geven voor de organisatie rondom de ICG 2015. “Let the games begin!”

Foto: v.l.n.r. collegeleden Elly Konijn (D66), Peter de Baat (VVD), Mirjam Hamberg (PA), Jan Nagengast (CDA), zittend Richard Smith (secretaris ICG Comité), Gijs Schot (voorzitter STERA), Thorsten Rasch (voorzitter ICG Comité) en burgemeester Piet Bruinooge.

 

Pin It
Bekeken: 934x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/