Regio, 20 november 2014. In tegenstelling tot de voorgaande maanden is het aantal WW-uitkeringen in de arbeidsmarktregio Noord-Holland Noord in oktober gestegen, namelijk met 438 (3,5%). De stijging is zichtbaar in vrijwel elke gemeente en in de meeste sectoren. De sectoren met een substantiële daling zijn de bouwnijverheid (-3,7%) en het onderwijs (-4,2%).

Voor het onderwijs ligt de verklaring vooral in de start van het nieuwe onderwijsjaar. Deze begint in september, maar het effect hiervan werkt door in latere maanden. Voor de bouw is het een nieuwe bevestiging van de positieve ontwikkeling binnen de sector. De stijging in de horeca en de landbouw en visserij worden direct veroorzaakt door seizoensinvloeden. De stijging in de uitzendsector is hier indirect een gevolg van omdat veel mensen in de zomer in deze sectoren werkzaam zijn. Ook binnen de (detail)handel is het aantal WW'ers toegenomen.

De regionale stijging van het aantal WW-uitkeringen in oktober komt overeen met de ontwikkelingen in de afgelopen drie jaar. In tegenstelling tot de voorgaande maanden is de ontwikkeling in Noord-Holland Noord deze maand ongunstig ten opzichte van de landelijke WW-ontwikkelingen (-0,1%), maar het percentage WW'ers op de beroepsbevolking is nog altijd lager dan het landelijk gemiddelde. De afgelopen jaren ontwikkelde de WW zich in de regio over het algemeen gunstiger dan landelijk.

Pin It
Bekeken: 950x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/