Alkmaar, 21 november 2014. Vanaf maandag 24 november tot en met vrijdag 5 december gaan de beweegpieten van Alkmaar Sport op stap door Alkmaar. Zij bezoeken deze dagen 26 basisscholen en informeren zo meer dan 2000 leerlingen op ludieke wijze over een gezonde leefstijl. In speciale gymles voor groep 1 t/m 4 laten de pieten aan de kinderen zien dat sporten gezond, maar vooral ook leuk is.

Alkmaar Sportstad wil haar inwoners laten bewegen en laten zien dat het belangrijk is om een gezonde leefstijl aan te nemen. Als kinderen hier op jonge leeftijd al bewust van worden gemaakt kan dit problemen zoals overgewicht op latere leeftijd voorkomen. Deze belangrijke boodschap wordt ook door de beweegpiet onderschreven. De speciale pietengymles bestaat onder andere uit een warming-up met sinterklaaselementen, een spel met vragen over gezonde voeding en bewegen en tips over hoe je makkelijk meer kunt bewegen in het dagelijks leven. Ook vorig jaar zijn de beweegpieten in Alkmaar actief geweest, zij werden toen razend enthousiast ontvangen door de kinderen.

Basisscholen in Alkmaar krijgen elk jaar de mogelijkheid om de beweegpiet uit te nodigen op de school. Dit jaar hebben 26 scholen zich voor het project aangemeld. Uiteraard kregen de kinderen aan het eind van de les aan handje pepernoten. Snoepen mag, maar met mate.

Foto: een beweegpiet en kind in actie tijdens de vorige editie

 

Pin It
Bekeken: 963x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/