Heerhugowaard, 25 november 2014. Ruim 130 leerlingen van het ROC Horizon College, sector Handel & Dienstverlening in Heerhugowaard, organiseerden zaterdag een galadiner voor 320 gasten, waarvan de opbrengst geheel ten goede kwam aan Het Vergeten Kind. Er werd een recordbedrag opgehaald van maar liefst € 25.365,-.

De leerlingen van het Horizon hebben zich wekenlang voorbereid op het enorme galadiner. Proefkoken, bestellingen doorgeven, plattegronden maken, parkeerbeheer regelen, wijnen selecteren. Steven Opgelder en Mark van de Bel, laatstejaars leerlingen van de mbo-opleiding Facilitair Leidinggevende organiseerden het facilitaire deel van de avond. Geert Jan Borst van de mbo-opleiding Manager/Ondernemer Horeca organiseerde alle horecagerelateerde zaken. Zij hebben zich twee maanden voorbereid op dit grote evenement, voor hen het afstudeerproject.

Mark en Steven gaven aan dat alles begon met een plan van aanpak. “Daarna vergaderingen beleggen, personeel werven, het draaiboek opstellen, de opbouw organiseren, bestellijsten maken en bestellingen doen; van de kapstokken tot het peper en zoutstel op de tafels. Wij hebben het grootste plezier in dit werk met oog voor de gasten. Het is hectisch, maar we hebben alles onder controle.”

Geert Jan Borst komt ontspannen over. “De voorbereiding heeft enige stress opgeleverd, maar nu het eenmaal zover is heb ik er alle vertrouwen in. Ik ben voor het eerst als leerling verantwoordelijk voor de bediening. Ik heb gastheren en –vrouwen geworven, diensten ingedeeld, een serveermethode voorgeschreven en doorgevoerd.” In praktijk prachtig om te zien hoe dit als een geoliede machine verloopt.

Naast de fantastische prestaties van alle leerlingen van de opleiding Kok en Gastheer/Gastvrouw en afdeling Brood & Banket, Detailhandel en Facilitaire Dienstverlening, werden de 320 gasten verwelkomd door een spectaculaire openingsact van leerlingen van de afdeling Sport & Bewegen en verder de hele avond vermaakt door diverse artiesten, zoals Pasta e Basta en Charly Luske.

Met een veiling en een loterij werd nog extra geld opgehaald voor Het Vergeten Kind. De leerlingen een ervaring rijker, de gasten een mooie en culinaire avond, en meer vergeten kinderen een beter leven waarin zij weer gewoon kind kunnen zijn.

 

Pin It
Bekeken: 960x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/