Alkmaar, 25 november 2014. Zaterdag 29 november zal in Alkmaar een van de grootste Beatles-musea ter wereld worden geopend. Deze opening zal worden gedaan door maar liefst drie burgemeesters, namelijk die van Hillegom, Blokker (Drechterland) en Alkmaar. De eerste twee zijn van de plaatsen waar The Beatles vijftig jaar geleden hebben opgetreden.

Het Beatlesmuseum in Alkmaar laat de enorme Azing Moltmaker Beatles collectie zien.  Een verzameling waar eigenaar Moltmaker al ruim veertig jaar aan gewerkt heeft. Op 6 juni 1981 opende hij in zijn toenmalige woonplaats Krommenie het eerste Beatles-museum ter wereld van ongeveer 40 m2. In januari dit jaar had het Beatlesmuseum in Alkmaar nog een oppervlakte van slechts 80 m2.  Op 1 februari 2014 openden Berend Boudewijn en Erik van Muiswinkel het nieuwe museum van 300 m2. Een enorme verbetering, maar ook dit was nog lang niet genoeg.

In juli kreeg de directie van het museum te horen dat er een prachtige ruimte was vrijgekomen nabij de voetgangersbrug over de Kanaalkade, met de vraag of deze ruimte wel te vullen was. Geen vreemde vraag, het gaat om maar liefst 1540 m2. Vanaf 1 september vond de grote verbouwing plaats. Het is een enorme tentoonstelling geworden waarbij ruim 50% van de Azing Moltmaker collectie te zien is in plaats van maar 10%. De toegang blijft echter 2,50 euro.

De opening van het nieuwe museum aan de Noorderkade 130 is om 12:00 uur. Om 13.00 uur zijn er live acts met onder andere de band Rubber Soul. De gehele dag zullen diverse auteurs hun Beatlesboeken komen signeren. Er is ook een unieke wereldpremière: het allereerste Beatlesboek in de Friese taal. De eerste 250 betalende bezoekers krijgen een speciale toegangskaart en een unieke gadget: de exclusieve 'She Loves You' tulp in een speciale Beatles verpakking.

Meer informatie op de website van het Beatlesmuseum.


Pin It
Bekeken: 1074x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/