Alkmaar, 24 november 2014. Afgelopen maand organiseerden studenten van het Horizon College met kinderen van Kindercentra Rapsodie en Toermalijn van Stichting Kinderopvang Alkmaar (SKOA) een kindermarkt waarvan de opbrengst naar Bureau Sterrenstof gaat. Maandag kregen oprichters Vincent en Esther-Claire de cheque overhandigd. In totaal werd bijna 200 euro opgehaald voor Bureau Sterrenstof. Daarbij koopt SKOA een aantal exemplaren van het boek ‘De Wonderlijke Ruimtereis van Steven Sterman’ van Bureau Sterrenstof, die ze doneren aan kinderafdelingen van lokale ziekenhuizen.

De studenten van de opleiding voor kinderopvang niveau 4 van het Horizon College organiseren jaarlijks een evenement voor het goede doel. Dit jaar is gekozen voor Bureau Sterrenstof. De leerlingen waren erg onder de indruk van mede-oprichter Vincent en zijn optimistische kijk op het leven. Vincent is al jarenlang nierpatiënt. Destijds deed hij mee aan de Grote Donorshow van BNN waar zogenaamd een nier werd weggegeven.

De studenten organiseerden een kindermarkt bij kindercentra Rapsodie en Toermalijn van SKOA. Er waren heel veel activiteiten zoals schminken, Oud-Hollandse spelletjes, een speelgoedbeurs, een springkussen en lekkere hapjes. Ook de lokale bedrijven Etos, Ici Paris, Intertoys, Funderingsbedrijf van het Hek en Bruna droegen hun steentje bij door de markt te sponsoren.

Maandag kwamen Vincent en Esther-Claire bij de peuters van de Rapsodie voorlezen uit hun boek. Toen zij zelf op jonge leeftijd ziek werden, waren er allerlei boeken voor kinderen, maar die gingen alleen maar in op hoe het is bij de dokter en hoe je je medicijnen moet gebruiken. Het leek alsof ze zelf de ziekte waren geworden. Met hun eerste boek ‘De Wonderlijke Ruimtereis van Steven Sterman’ willen Vincent en Esther-Claire laten zien dat het ook anders kan.

20141126-Sterrenstof-Horizon1

 

Pin It
Bekeken: 897x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/