Alkmaar, 27 november 2014. Na de uitglijder tegen Ardea vorige week (3-1 verlies) waren de dames van Alvoco woensdagavond in Sportcomplex Oosterhout er vol op gebrand om te winnen. Met een volledige selectie kon trainer/coach Sydney Paula de strijd aangaan met Simokos 3 uit Bovenkarspel. Het resultaat was een klinkende 4-0 overwinning en aansluiting bij de subtop in de 1e Klasse A.

Het begin van de strijd was wonderbaarlijk te noemen. Lisa de Graaf begon met de opslag en pas na negen punten konden de gasten er wat tegenover stellen. Daarna was het aan de aanvalsters onder leiding van Lotte Vroege om Simokos murw te spelen. Simokos krabbelde wat op maar met 25-14 was trok Alvoco de eerste set binnen.

Ook in de tweede set begon Alvoco goed met een gevaarlijke opslag van De Graaf. Simokos was nu gewaarschuwd en liet het niet zover komen als in de eerste set. De Alkmaarse aanvalsters speelden nu ook weer uitstekend met uitgekiende ballen, soms hard en soms geplaatst. Simokos 3 had hier geen antwoord op en werd met 25-9 opzij gezet.

In het derde bedrijf wisselde de Alvoco coach de spelverdeling en de buitenaanval. In combinatie met de verslapte concentratie in de verdediging pakte dit niet helemaal goed uit. Simokos kon zelfs op voorsprong komen met 10-13. Alvoco bleef er echter in geloven en door hard te werken klauterde het er weer bovenop. De derde set bleef met 25-20 toch in eigen huis. In de vierde en laatste set was de gastploeg weer bij de les en met harde midden aanvallen van Esther Kiewitt en Janna Voorend werd ook deze set winnend afgesloten: 25-17.

Alvoco Dames 1 bezet nu de vierde plaats in de 1e Klasse A en kan verder omhoog kijken. De nummer drie heeft weliswaar zes punten voorsprong, maar ook een wedstrijd meer gespeeld.

Bekeken: 1327x