Alkmaar, 28 november 2014. Tijdens de voorbereiding van werkzaamheden in het Moriaanshoofd van het stadhuis is het vermoeden ontstaan van de aanwezigheid van asbesthoudend materiaal onder de 1e verdiepingsvloer. Om dit vast te kunnen stellen heeft een gecertificeerd bedrijf een onderzoek uitgevoerd in het monumentale pand aan de Langestraat. Hieruit bleek dat tussen het plafond van de begane grond en de 1e verdiepingsvloer een niet- hechtgebonden asbesthoudend plaatmateriaal is aangebracht.  Uit vervolgonderzoek van een onafhankelijk laboratorium blijkt dat er geen asbestdeeltjes vrijgekomen zijn. De gebruikers van deze ruimtes hebben dus géén gezondheidsrisico’s gelopen.

Aangezien de 1e verdiepingsvloer van het Moriaanshoofd opgeknapt wordt, zal het asbest houdende materiaal verwijderd worden. Dit is in de lijn met het beleid van de gemeente om alle asbest in gemeentelijke gebouwen te verwijderen. Daarom start in week 51 een gespecialiseerd bedrijf met het verwijderen van het asbest.

Pin It
Bekeken: 1347x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/