Alkmaar, 28 november 2014. Het eerder dit jaar ingezette beleid om Regionale Trainingscentra (RTC’s) zich in Alkmaar Sportstad te laten vestigen werpt vruchten af. Inmiddels ontstaan tussen verschillende RTC's spontaan activiteiten zoals voor de multisport triatlon (zwemmen, wielrennen en hardlopen). In december gaan de Atletiekunie, de Nederlandse Zwembond (KNZB) en de Nederlandse Triathlon Bond (NTB) samen op zoek naar talent van 14 t/m 18 jaar. Ze worden door succescoaches in 10 sessies getraind en getest om een plek te veroveren bij de RTC's triathlon, lopen of zwemmen. De eerste Talent Dag Noord-Holland is op 6 december.

Volgens technisch directeur Adrie Berk van de Nederlandse Triathlon Bond zit in die gezamenlijke aanpak van begeleiden en ontdekken een grote winst voor zowel de talentcentra als de sporters. “Laat sporters tijdens de trainingsdagen kennismaken met meerdere duursporten en laat ze ontdekken waar ze de meeste aanleg voor hebben en het meest plezier aan beleven.”

De samenwerking tussen de verschillende Nationale sportbonden en regionale trainingscentra (RTC’s) is een mooi resultaat van de investeringen die in Alkmaar worden gedaan op het gebied van talentontwikkeling. Zo tekenden in oktober acht RTC’s een samenwerkingsovereenkomst met de gemeente Alkmaar om de continuïteit van talentontwikkeling in de regio te borgen. Raymond Koen, topsportcoördinator in Alkmaar: "We zijn trots op de ontstane samenwerking en hopen dat het initiatief een succes wordt. We hopen natuurlijk op nog meer samenwerkingen tussen alle RTC’s en hun bonden in Alkmaar. Zo versterk je elkaar."

Belangstellenden kunnen zich opgeven via de website www.talentdagennoordholland.nl.

Pin It
Bekeken: 850x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/