Alkmaar, 28 november 2014. MEE Noordwest-Holland zet zich in om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt mee te laten doen aan het arbeidsproces. MEE gelooft dat er veel meer mensen aan het werk kunnen en heeft daar bedrijven, instellingen en verenigingen voor nodig. Via onder andere de digitale 'Werkwinkel' kunnen er meer mensen volwaardig deelnemen aan de maatschappij.

Met een aantal toonaangevende regionale ondernemingen zoals Ondernemend Alkmaar, de Waaier en het AZ netwerk heeft MEE NWH al stappen gezet op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). MEE heeft hierin veel ervaring en ondersteunt de ondernemers op de werkvloer en onderhoudt contact met de werkgever. Ondernemers waarderen dit, staan hier zeer positief tegenover, en doen daarom graag mee. 

Een groot aantal Noord-Hollandse bedrijven heeft al werkervaringsplekken ter beschikking gesteld om werkervaring op te doen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Doel is om mensen weer aan te laten sluiten en door te laten stromen naar een betaalde baan of opleiding. Op dit moment laten deelnemers al zien dat ze zich ontwikkelen en ambities waarmaken.

MEE NW-H is bezig met een ambitieus plan, genaamd “De Werkwinkel”. Deze transparante digitale omgeving, waarin alle projecten en werkgevers worden opgenomen, moet zorgen voor een toename van het aantal werkervaringplekken. In toenemende mate zien ondernemers kansen en mogelijkheden enerzijds vanwege MVO-beleid en anderzijds vanwege de politieke druk om mensen met een beperking in dienst te nemen. 

Om dit ambitieuze plan waar te kunnen maken is MEE Noordwest-Holland op zoek naar enthousiaste ondernemers. Projectleider John van den Oord: "Wij komen dan ook graag in contact met bedrijven die mee willen doen en hun maatschappelijke rol kennen. Wij geloven in samenwerking met ondernemers. Ook voor hen kan het naast een mooi visitekaartje iets positiefs opleveren, namelijk een gemotiveerde werknemer!"

Pin It
Bekeken: 1461x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/