Alkmaar, 01 december 2014. Alkmaarse Rugby UFC kreeg zondag de RC Groningen op bezoek. De eerste confrontatie was op 14 september en winst bleef toen in Groningen met 31-5. De strijd ging deze keer aanvankelijk gelijk op, maar uiteindelijk wonnen de gasten met 15-31.

Alkmaar ging furieus van start. Scheids Prevaes liet daarbij een knock-on van Groningen begaan waardoor Alkmaar de aanval kon doorzetten, maar Groningen onderschepte en benutte vervolgens een open veld en de conversie: 0-7. Alkmaar bleef alert en na een gewonnen scrum en inspelen op de driekwartlijn, kon fly-half Kristian Boogert de bal naar winger Pieter van Duijn verlengen, die in de hoek 5-7 scoorde. De moeilijke conversie ging echter naast de palen, dus geen 2 punten extra. De Groningers waren weer aan zet en forceerden een scrum recht voor de palen. Alkmaarse scrum-half Kevin Stalman kwam off-side te staan, met als gevolg een strafschop, die Groningen dankbaar benutte voor 5-10.

In de tweede helft ging de strijd weer gelijk op, maar na een kwartier brak Groningen door langs de zijlijn en wist een try en conversie te scoren. Alkmaar was even van slag en na een blunder in de verdediging stond het zomaar 5-24 achter. Daarna veerde de thuisploeg weer op in de aanval. Bij een 5-yards scrum ging het voor de push-over maar de aanval stokte. Nanko Molenaar was echter scherp, greep de bal en scoorde een try voor 10-24. Er gloorde weer hoop, maar opnieuw werd geblunderd. Een line-out vlak voor de goal-lijn van Alkmaar werd naar achteren geslagen en de enige die alert reageerde was Groninger Boris Brink, die meteen 5 punten scoorde. In de eindfase kwam Alkmaar weer sterk op. Een scrum werd gewonnen en weer was het Molenaar die de try maakte. De moeite voor het bonuspunt werd niet beloond, en zo strandde Alkmaar op 15-31.

Op 7 december bezoekt Alkmaarse Rugby UFC 1 de Pink Panthers 1 in Driebergen. De eerste ontmoeting werd verloren.

Foto: Roy van Rijn zet de aanval op

 

Pin It
Bekeken: 868x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/