Alkmaar, 01 december 2014. Dinsdag vliegt een delegatie van 16 sporters van 12 tot en met 15 jaar met hun begeleiders naar Lake Macquarie in Australië. Op Schiphol krijgen zij in vol tenue een afscheid zoals Olympische sporters die krijgen. De sportieve talenten gaan in Lake Macquarie deelnemen aan de International Children’s Games 2014, een jongerenvariant van de Olympische Spelen met stedelijke of regionale afvaardigingen.

Drie dagen lang wordt 'down under' gestreden in de volgende sporten: atletiek, voetbal, golf, zwemmen en turnen. Hoge verwachtingen liggen er bij het Alkmaarse damesvoetbalteam, zij wonnen vorig jaar en worden door iedereen gezien als de absolute favoriet. Echter zijn de golfers, zwemmers en turners zeker niet kansloos. 

Dat de sporters niet met lege handen naar huis gaan is zeker. Tijdens de sluitingsceremonie worden de officiële ICG-fakkel en vlag overhandigd aan de Nederlandse delegatie, zodat zij deze mee kunnen nemen naar Alkmaar, voor de 2015 editie van het sportieve evenement.

Meer over de ICG 2014 in Australië is -hier- te vinden. Informatie over de ICG 2015 is -hier- te vinden. Voor een sfeerimpressie van de ICG, kijk naar het Youtube-filmpje.

Pin It
Bekeken: 917x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/