Alkmaar, 02 december 2014. De dames van Kolping Boys reisden zondag naar Etten-Leur om uit de onderste regionen te komen, terwijl middenmoter DSE naar boven kijkt in de Hoofdklasse. Kolping speelde vooral in de tweede helft goed, maar scoorde niet, om de achterstand uit de eerste helft goed te maken. De wedstrijd eindigde in 2-0 en dat betekent dat het Oudorper team in de gevarenzone blijft hangen.

De wedstrijd begon afwachtend. DSE schakelde daarna over naar vooral lange ballen, waarvan er één terecht kwam bij een speelster uit de tweede lijn, waarbij ze buitenspel omzeilde en scoort met een leep boogballetje. Kolping kan weinig terug doen en de kansjes die er waren gingen verloren door gebrek aan scherpte in de voorhoede. In de 20e minuut krijgt een DSE-spits de bal op het randje van de 16 en kon ongehinderd 2-0 maken. Kolping kreeg in de 30e minuut een vrije trap, Michelle Potter nam aan maar schiet hard tegen de paal. Hierna volgden nog twee 100% kansen voor Milenca van Ee en Lotte Smit, maar hun harde schuivers gingen voorlangs.

Voor de tweede helft had Kolping en ander strijdplan. De spitsen kwamen keer op keer voor het doel maar verzuimden te scoren. Door de aanvalsdrang kreeg DSE een aantal dikke kansen maar die bleven ook onbenut. DSE had de handen vol en gingen weer over op ging de lange bal naar voren, maar het was Kolping die het spel beheerste. Marit Kunst kon vrij voor het doel aanleggen maar produceerde een zacht rollertje. Hierna kreeg Kolping nog twee hele grote kansen maar weer zonder score. De laatste minuten gooide DSE de deur op slot en was blij dat het 2-0 gebleven was.

Het wordt lastiger voor de dames van Kolping om nog aansluiting te vinden met de grote middenmoot. Op dit moment staan ze 10e met 8 punten uit 10 wedstrijden en een erg ongunstig doelsaldo. De nummer 6 Nuenen heeft 13 punten met 11 gespeelde wedstrijden.