Heerhugowaard, 02 december 2014. Tien jonge bands namen dit najaar in tien dagen tijd tien nummers op, voor een verzamelalbum dat uitsluitend op vinyl uitkomt. De elpee, getiteld HHWLP1 is mogelijk gemaakt met financiering vanuit het popbeleid van de gemeente Heerhugowaard. Podia Cool en Kompleks trokken gezamenlijk de kar en zochten tien lokale bands en singer-songwriters voor op de plaat. De HHWLP wordt op zaterdag 13 december in Kompleks gepresenteerd, met natuurlijk veel livemuziek.

Vanuit de wens een verzamelalbum te maken met Heerhugowaardse muzikanten bundelden jongerencentrum Kompleks en Cool de krachten. Tien jonge, lokale acts werden gevraagd en al snel werd besloten het album uitsluitend op vinyl uit te brengen. De 'ouderwetse' elpee is weer razend populair onder jongeren en het wordt geroemd om de warme, analoge sound.

Alle tien de acts kregen mede dankzij de gemeente een studiodag bij Tamminga Music Productions. Zij werden een uniek en kwalitatief hoogstaand album en ook een zeer leerzame ervaring rijker. Alle acts komen uit de regio Heerhugowaard en hebben een sterke band met de lokale muziekscene. Op de HHWLP staan nummers van Amber Kamminga, Ancient Monstrosity, Anne Groen, Anouk Slik, The Banshee, Baggy's Jam, Calculated, Dan Birch, Goldline en Jasper Schalks. Qua stijl gaat het via ingetogen singer-songwriterliedjes, langs pop, funk en prog naar metal. Naast de tien bands werd er ook de jonge ontwerpster Lisa Pertl geselecteerd, voor het vormgeven van de hoes.

De presentatie van de HHWLP1 vindt plaats op zaterdag 13 december vanaf 21:00 uur in jongerencentrum Kompleks in Heerhugowaard. De elpee is dan al te koop en vervolgens ook bij Cool, North End Heerhugowaard, PopEye Alkmaar en wereldwijd digitaal op iTunes en GooglePlay. Ook is HHWLP1 te streamen via spotify en Deezer.

Pin It
Bekeken: 1890x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/